30/12/07

We had some massive nights ...

Κάποιες από τις συναυλίες της χρονιάς...

Οι Κόρε Υδρο ,αφού έβγαλαν ένα από τα καλύτερα albums των τελευταίων χρόνων (και δε μιλάω μόνο για τα ελληνικά δεδομένα),πραγματοποίησαν μια μυθική εμφάνιση στο Gagarin στα μέσα του Φεβρουαρίου,όπου τα είδαμε όλα:δοξαριές στην κιθάρα α λα Jimmy Page,ηχητικές παρεκτροπές στο στύλ των Sonic Youth,αλλά ακόμα και (άκουσον άκουσον !) ζε'ι'μπεκιές .Μερικές φορές νομίζω ότι αυτοί οι τύποι δεν μας αξίζουν και ότι αν ήταν Καναδοί θα έπαιρναν 9,45 από το Pitchfork.Για τα ''έκτροπα '' που διαδραματίστηκαν εκείνο το βράδυ σας παραπέμπω στο www.koreydro.gr/ ...

Οι !!! και ,γενικότερα, το Synch Festival καλύφθηκαν δημοσιογραφικά από το Wire και είναι ό,τι πιο προχωρημένο μπορεί να υπάρξει σε μια χώρα όπου γραφικότητες τύπου Scorpions γίνονται sold -out.

Οι Last Drive και οι Εlectrelane παρέδωσαν μαθήματα rock 'n roll πέρα από κάθε έννοια hype,ενώ είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον Zach Condon και την παρέα των Beirut ακριβώς στο peak τους.

Τέλος,αν και δεν είμαι ο φανατικότερος οπαδός των Cocorosie και βρέθηκα στο άλσος Χαλανδρίου με πρόσκληση, και αφού περιπλανήθηκα στην περιοχή με τη βοήθεια μιας κοπέλας που είχε μαζί της οδικό χάρτη (!!!),ομολογουμένως πέρασα μια χαρά (θα ήταν τέλεια αν ,στο βουκολικό περιβάλλον,έπαιζε και η Joanna Newsom...)

2 σχόλια:

elafini είπε...

Καλή χρονιά με υγεία και ωραίες μουσικές :)

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή 20 του μηνός .Μόλις έκανα τον καφέ στο σταθμό και ανπολώ τις στιγμές της xτεσινοβραδινής συναυλιάς των savage republic.Απίστευτη βραδιά , ο τραγουδιστής έκλαιγε , η τραγουδίστρια των Common Sense που τραγούδησε μαζί τους , είπε οτι οι Αθηναίοι προχθές δεν είδαν τίποτα!
Χαιρετίσματα στους τυχερούς που θα δουν όλες αυτές τις συναυλιάρες στη πρωτεύουσα , υπό τους ήχους του νέου άλμπουμ των A Silver Mount Zion , 13 blues for 13 moons ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΣΙΟ.(molis to katebasa , )