10/2/08

O βασιλιάς των καροτολούλουδων

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις μέρες από το album ''In The Aeroplane Over The Sea'' των Neutral Milk Hotel,που πλέον θεωρείται στην Αμερική όχι απλώς υποτιμημένο,αλλά εν δυνάμει classic.Μάλιστα το περιοδικό Magnet το τοποθέτησε στην κορυφη της λίστας του για τους καλύτερους δίσκους της δεκαετίας 1993-2003(εεε,μάλλον λίγο υπερβολικό...)
Το 1998 δεν υπήρχε η υπερπληροφόρηση των blogs και του Pitchfork και οι Νeutral Milk Hotel δεν έγιναν ποτέ εναλλακτικοί ήρωες σαν τους ομόσταβλούς τους στην εταιρεία Μerge Arcade Fire ...
Ποιό άραγε album που αγνοήθηκε στις λίστες του 2008 θα μείνει στο χρόνο και θα προκαλεί επετειακά άρθρα σαν αυτό παρακάτω;
Τροφή για σκέψη ...
(άγνωστο σε εμένα γεγονός και η επιρροή που είχαν στους στίχους τα ημερολόγια της Anne Frank)

stereogum

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Απλά δισκάρα.

Ανώνυμος είπε...

παιρνω λοιπον το ρισκο, αν ο φιλος μας ο jacob golden βγαλει ενα δυο ακομα τετoιους δισκους δεν αποκλειεται να κανει το μπαμ! μπορει να μην ειναι ακριβως η απαντηση στην ερωτηση σου, αλλα πιστευω οτι ο jacob καποια μερα θα αναγνωριστει (εστω και απο τους indie κυκλους) οσο του αξιζει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Jacob Golden εχει και εμπορικές
προδιαγραφες,νομίζω,το album είναι
γεματο singles,δυστυχώς οι εταιρείες κοιμούνται !

Ανώνυμος είπε...

ο Jacob μου θυμιζει την περιπτωση του jens leckman. ξαφνικα ολο το συμπαν περσι μιλουσε για τη νεα του δουλεια τη στιγμη που για το προηγουμενο αλμπουμ του ειχαν γραφει ελαχιστα.
οψομεθα..

Ανώνυμος είπε...

θελω να πω οτι δεν αποκλειεται ο επομενος δισκος του να συζητηθει ιδιαιτερα. για το φετινο τα ειδαμε.