27/3/08

Θεοί της Κιθάρας !

''Αυτό κι αν ήταν τρελό ! '',έγραφε ο καλός μουσικογραφιάς και πρώην συντάκτης του Spin Chuck Klosterman για την απόφαση του περιοδικού να συνοδεύσει το εξώφυλλο των Dinosaur Jr με τη φράση J Mascis is God.Ναι,ήταν αρκετά τρελό,όπως τρέλη ήταν και η άποψη που διατύπωνε ο τύπος στην καλή (αλλά υπερεκτιμημένη) ταινία Juno ότι η συγκεκριμένη περίοδος ήταν η καλύτερη που γνώρισε ποτέ η μουσική.
Εντελώς τυπικά με βάση τα εγχώρια συναυλιακά δρώμενα ,η συναυλία των Dinosaur Jr. θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα με αυτή του Nick Cave,ενώ η φήμη ότι οι Radiohead δε θα εμφανιστούν στην Ελλάδα λόγω της ''ευγένους άμιλλας'' των διοργανώτριων εταιριών σε ωθεί στο να πατήσεις σε συναυλία μόνο αν έχεις πρόσκληση,ακόμη και αν έτσι δεν υποστηρίξεις την ''ανεξάρτητη σκηνή''...
Πληροφορούμενος το σχέδιο του Παναθηνα'ι'κού να φέρει ένα μεγάλο συγκρότημα για τον εορτασμό των 100 χρόνων του,οι ελπίδες μου αναπτερώθηκαν-ευκαιρία και για τον Τζίγγερ να κάνει και κάτι χρήσιμο.Kαι ποιό είναι το ''τελευταίο μεγάλο συγκρότημα '',σύμφωνα και με τον Γιάννη Πετρίδη ;Η απάντηση έρχεται πιο αβίαστα και από την τεσσάρα από το θρύλο:οι Radiohead !Από την ίδια εκπομπή ,όμως,έγινε γνωστό ότι το επικρατέστερο όνομα είναι τελικά ο Prince-μικρό το κακό (που δεν υπάρχει κακό) καθώς θα δούμε,έστω και καθυστερημένα,τον ιδυοφυή μουσικό.
Όσο για μένα ,θα συνεχίζω να καταριέμαι τον εαυτό μου που το 2000 έδινα κάποιες ανούσιες εξετάσεις χάνοντας τη συναυλία τους στην Αθήνα (what was I thinking ?).

2 σχόλια:

fantasmenios είπε...

και εγώ για τον ίδιο λόγο τους έχασα..

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον δεν είμαι ο μόνος - πάντα υπάρχει ελπίδα!(υποθέτω)