11/10/09

The Kid Stays in The Picture ...



'' Ίσως το πήραμε λίγο αριστερά '', δήλωνε ο Thom Yorke στον Simon Reynolds τον Ιούλιο του 2001 στο Wire σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε πλήρης στο βιβλίο του Bring The Noise, λες και επρόκειτο για τον νταλικιέρη Θέμη Μάνεση στην cult σειρά ''οι Αυθαίρετοι''.
'' Δεχτήκαμε επίθεση από τις πιο παράξενες πηγές ,όπως η Shirley Manson των Garbage,έριξε χολή του στύλ ''Δεν είναι οι Velvet Underground !Ποιοί στο διάολο νομίζουν ότι είναι ;'' Α, ακόμα καλύτερο, η τραγουδίστρια των Texas είπε ότι αν θέλουν να κάνουν μουσική για τον εαυτό τους μπορούν να επιστρέψουν στα κωλοδωμάτιά τους''.
Αυτό δημιουργεί μια ωραία εικόνα στο μυαλό μου, συμπληρώνει ο δημοσιογράφος, η ιδέα της Shirley Manson και της Sharleen Spiteri να λαχταρούν στα κρυφά να κάνουν μουσική επηρρεασμένη από τον Mingus και τον Messaien αλλά να το απαρνιούνται απο αίσθηση καθήκοντος για τους οπαδούς τους. '' Ακριβώς ! Για το καλό της ανθρωπότητας, οι Texas υπάρχουν '', λέει ο Yorke και ξεκαρδίζεται.

Εννιά χρόνια από την κυκλοφορία του και λίγους μήνες πριν το τέλος της δεκετίας και τους αναπόφευκτους απολογισμούς ,το Kid A των Radiohead είναι πλέον ένα οριστικά κερδισμένο στοίχημα...

2 σχόλια:

Χρήστος Μίχος / Christos Michos είπε...

Τέτοιες επιθετικές δηλώσεις δείχνουν πόσο ενοχλητικά είναι τα άλμπουμ που διαταράσσουν το ποπ ,εναλλακτικό ακόμα και το προχωρημένο μουσικό κατεστημένο.Να μη δουν κάποιον να παίζει εκτός της γωνίας που τον έχουν κατατάξει.Τι ενοχλητικό να μη τρως την μπανάνα σου και να μην κοιμάσαι ..
Το KID A είναι ένα απο τα πιο γενναια άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει .Τα πρώην καλα παιδια της ΕΜΙ αρχιζουν και φεύγουν απο τα όρια και αυτο ενοχλησε καιενοχλει ακομα πολλους.Περιεργο ,συνομωσιοφανες αλλά ακομα ανεξηγητο,γιατι αυτη η κακια και η ενοχληση...

bo(m)bbieR είπε...

Δεν είναι θέμα ησυχίας αλλά ανησυχίας του ανύμπορου (μάλλον ανίκανου) απέναντι στον προικισμένο...

συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες btw.