5/12/07

Νο 16:Wilco

Λοιπόν,έχουμε και λέμε:αποπομπή από τους φωστήρες της Warner επειδή το ''Yankee Hotel Foxtrot είναι ,δήθεν,αντιεμπορικό(το album τελικά γίνεται χρυσό στην Αμερική),μαζικές αποχωρήσεις μελών,προβλήματα του Jeff Tweedy με ημικρανίες,είσοδος του Jeff Tweedy σε κλινική για αποτοξίνωση από τα παυσίπονα που έπαιρνε λόγω των ημικρανιών.
Με αυτές τις συνθήκες,όμως,φτιάχνονται τα αριστουργήματα (και όπως έλεγε και ο Orson Welles στον κλασσικό μονόλογο από τον ''Τρίτο Ανθρωπο '' οι Ελβετοί είχαν 500 χρόνια ειρήνης και τί έφτιαξαν,τον κούκο;).
Εν προκειμένω,εκτός από το προαναφερθέν ''Yankee''
,οι Wilco κυκλοφόρησαν και το επίσης καταπληκτικό ''Α Ghost is Born'',με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση για πειραματισμούς.
Τώρα,με την καλύτερη ίσως δυνατή σύνθεση και το φοβερό κιθαρίστα Nels Cline,βγάζουν ένα πολύ καλό δίσκο,με Βeatl-ικές μελωδίες,επιφανειακά πιο εύκολο ήχο,αλλά με ενορχηστρώσεις που ''κεντάνε''.
Ενα από τα καλύτερα αμερικανικα συγκροτήματα
Νο 16 Wilco - Sky Blue Sky

BLACK LIST
No 16 Interpol -Our Love to Admire : Παραλαμβάνω το φτυάρι από τον προηγούμενο... Εντάξει,έβγαλαν ένα μέτριο δίσκο,αλλά ,επειδή δε νομίζω
ότι είναι τυχάρπαστοι όπως αυτοί που βρίσκονται στο Νο 5 της επάρατης
λίστας,θα περιμένω τη συνέχεια...



2 σχόλια:

mystery falls down είπε...

Οι Wilco είναι ένα από τα σπουδαιότερα αμερικάνικα συγκροτήματα. Όσο και αν συμφωνώ, δεν μπορώ να αναιρέσω το γεγονός ότι το "Sky blue sky" δεν είναι ο δίσκος που θα περίμενα από αυτούς. Οι ενορχηστρώσεις κεντάνε... solo, ενώ κάποιες συνθέσεις είναι στοιχειωδώς ανεπτυγμένες (δεν έχουν προλάβει να γίνουν τραγούδια). Σίγουρα, έχει τις στιγμές του, αλλά το "Shake it off" ή ακόμα και το "Walken" δεν έπρεπε να υπάρχουν καν.

another day full of dread είπε...

Φίλε mouxlaloulouda,καταλαβαίνω την άποψη σου,δεν είναι ίσως τόσο ρηξικέλευθο όσο ,πχ το 'Spiders'.
Τα τραγούδια που αναφερεις,πάντως,
είναι από τα αγαμημένα μου,το 'Walken' ακούγεται σαν οι
Band του 21ου αιώνα